Dej
- 125 g rugmel
- 75 g hvedemel
- 1 tsk. fint salt
- 100 g koldt smør
- 4 spsk. koldt vand
Fyld
- 400 g grønne asparges
- 3 stk æg
- 1 dl fløde
- 175 g rygeost (eller blød gedeost)
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 15 min.
Lav imens fyldet. Knæk de nederste 2-3 cm af aspargesene og del dem på midten, så de passer i tærtefadet.
Pisk æg, fløde, rygeost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Der må gerne være små klumper rygeost i blandingen.
Hæld æggemassen over den forbagte tærtebund og fordel aspargesene i fadet.
Dryp med olivenolie og bag tærten i ca. 30 min til den er gylden og æggemassen fast.