Foccacia med bagte tomater eller sorte oliven

IMG_8458TIP: Hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve i 4-6 timer, kan du skrue lidt op for mængden af gær i opskriften. Brug fx 25 g gær, og lad dejen hæve i ca. 2 timer, eller brug 50 g, og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.

Det skal du bruge til foccacia med bagte tomater eller sorte oliven

Tid: 20 minutter. Hævetid: 4-6½ time. Bagetid: 25 minutter. Antal:

15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt + salt til drys
200 g bagte tomater eller sorte oliven uden sten
500 g hvedemel
½ dl olivenolie til topping

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, hele oliven og mel, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i 4-6 timer.
Tryk dejen ud i en oliesmurt bradepande, og lad den efterhæve i ca. 30 minutter. Prik dejen med fingrene, dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag brødet i en 220° varm ovn i 25 minutter.
Afkøl brødet lidt i bradepanden, inden du tager det ud, og lad det så afkøle helt på en bagerist.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s