Ris frikadeller

 

risdellerEfter successen med squashdellerne arbejder jeg mig nu gennem grøntsagsdellerne, og startede med disse risdeller. Spiste dem med arabisk fladbrød fra Moussa, Muhamarra, og hummus og en korianderdressing (skyr, hakket koriander, citronskal og saft, lidt honnimg og salt/peber)

Ingredienser (4 personer)

  • 6 dl kogt og afkølet ris (helst jasmin eller basmati)
  • 2 store revet/fint hakked løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store revne gulerødder
  • 2 spsk. merian
  • 6 spsk. havregryn
  • 4 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • 2 håndfulde koriander eller bredbladet persille, skyllet og hakket groft
  • 2 store eller 3 små æg

Alle ingredienserne (bortset fra ægget) blandes godt sammen i en skål med en ske. Tilsæt så ægget og rør det hele sammen med en håndmikser, indtil det bliver en sammen hængende fars. Lad den evt. hvile et minut eller to, mens du smelter en stor klat smør/plantemargerine på panden. Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem på panden på middel varme. De har bedst af at blive vendt nogen gange, så de bliver godt gennemstegt.

 

One thought on “Ris frikadeller

  1. Pingback: Kikært pandekager med koriander/peanutbutterdip | *stomber

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s