Grov snobrødsdej

 til ca. 8 portioner

  • 4 dl. mælk
  • 1/2 pakke gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. sukker
  • 20 g smeltet smør
  • 100 g rugmel
  • ca 400 g hvedemel
  • en håndfuld græskarkærner

Smelt smørret, rør mælken i og varm den op til den er “lillefingervarm”.
Hæld mælkeblandingen i en skål og tilsæt gær, sukker og salt.
Når gæren er opløst tilsætter du først rugmel og græskarkerner, så hvedemel til dejen er passende. Den skal kunne æltes med fingrene uden at være klistret.

Lad dejen hvile på køkkenbordet en times tid før du skal bruge den.

 

Vi har trædt pølser på vores bambusstænger og lagt dejen rundt inden vi bagte dem på bålet. Snart skal vi prøve at folde et stykke skinke rundt pinden inden vi bager det og så fylde hullet med en stav ost når de er færdigbagt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s