Hotdog brød

Går aldrig galt i byen med opskrifter fra newyorkerbyheart.com. Så her viderebringes hotdogsbrødopskrift derfra:) Hotteren blev serveret med karryketchup fra tyskland (i love) og hjemmelavet remo.

10 stk:

  • 50 g gær
  • 3 dl håndvarmt vand
  • 1 æg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 tsk. flydende honning
  • 75 g sigtet speltmel
  • 75 g fuldkornsdurum (eller grovmel)
  • ca. 450 g hvedemel
  • (1 sammenpisket æg til pensling
  • lidt sesamfrø til at drysse på som pynt)

Opløs gæren i vandet. Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted til hævning i ½ time. Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød. Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i 40 minutter eller til de har dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 225 grader (210 grader varmluft). Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø.

Bag i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagt
hotdogsbrød

One thought on “Hotdog brød

  1. Pingback: Grov remoulade | *stomber

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s