Naan brød

De både smager bedre og ser bedre ud end dem man køber, så hvis man har tid…

  • 1 1/4 dl varmt vand (ca 40 grader)
  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk yoghurt naturel
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt

 

Bland tørgær, vand og sukker og lad det stå ca 10 minutter, til det hele er godt opløst. Bland i  olie, æg og yoghurt naturel.

Bland mel og salt i, rør godt først med ske og så en ordentlig æltetur på køkkenbordet. Læg et fugtigt viskestykke over og lad hæve i ca en time et lunt sted.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Strø lidt mel på køkkenbordet og ælt det igennem igen. Del dejen i 8 stykker. De ser mest rigtig ud hvis du trykker dem flade med hånden. De skal være ca 1/2 cm tykke. Læg bagepapir på en plade, smør med lidt olie. Bag brødene i 6-7 minutter midt i ovenen. sæt derefter ovenen på grillfunktion og steg videre ca 2-3 minutter. Hold øje med dem! De skal være gyldne og bløde når de kommer ud af ovnen. Hvis det er rigtig skal de lige pensles med smør på den ene siden inden servering, men det gør jeg ikke. Man kan også smøre dem med hvidløg, eller drysse nigellafrø på.

IMG_1792

5 thoughts on “Naan brød

  1. Pingback: Indisk blomkål og laks | *stomber

  2. Pingback: Bulgursalat med rejer og mango | *stomber

  3. Pingback: Gris i karry | *stomber

  4. Pingback: Indisk Fisk | *stomber

  5. Pingback: Curry med søde kartofler & spinat | *stomber

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s